Het nieuwe normaal in de 1,5 meter samenleving

Niet dat we er veel vertrouwen in hadden, meer dan een beetje hoop was het eigenlijk niet, maar nu is het wel definitief … we maken de bridgecompetitie 2019-2020 niet af.  Zowel in de Borgerswoldcompetitie als ook in de Parkstadcompetitie hebben we in de laatste ronde slechts 3 van de 5 zittingen gespeeld. De laatste 2 zittingen komen definitief te vervallen en op basis van de wel gespeelde ronden en zittingen is de eindstand opgemaakt en worden de kampioenen bekend gemaakt. Promotie en degradatie zal op basis van de laatste 3 zittingen niet plaatsvinden, we starten de nieuwe competities met de indelingen zoals we zijn geëindigd.

Zomercompetitie/ zomeravonden. Het is duidelijk dat we dit seizoen in de zomer ook niet zullen spelen. Tot 1 september geven de Corona maatregelen daar geen mogelijkheden voor. We hebben wel gekeken naar eventuele oplossingen voor als … en als … maar het is ondoenlijk. Stel dat de Borgerswoldhoeve wel voor die tijd open zou gaan dan zouden we met kleine groepen, schermen en speciale looprichtingen iets kunnen doen, desnoods zonder bridgemates, zonder biedboxen etc. maar zonder kaarten gaat het moeilijk en er is nog geen duidelijkheid (RIVM) over het verspreiden van het virus door middel van de kaarten/boards. Mocht hierin verandering komen dan kunnen we hier snel genoeg op inspelen. Om diezelfde reden kunnen we voorlopig ook niet koffer-bridgen, ook dat is uiteraard spijtig maar het is niet anders.

Jaarvergadering ALV en Nieuwe competities 2020/2021. De algemene ledenvergadering staat gepland op 7 september waarop aansluitend de nieuwe competities van start gaan. Mocht dit door de Corona maatregelen nog niet kunnen dan stellen we dat (tijdelijk) uit en daarmee schuiven ook de nieuwe competitiedata op. De nieuwe competities beginnen in de 1,5 meter samenleving op een mogelijk andere manier dan we gewend zijn. We starten met de Borgerswoldcompetitie en de week daarna met de Parkstadcompetitie. Dit komend seizoen spelen we in de beide competities 4 ronden met elk 5 zittingen. Het is heel goed denkbaar dat we twee speelmomenten op een dag hebben, de middag en de avond, met gehalveerde groepen dus.

De clubavond op StepBridge. Gaan we dan voorlopig helemaal niet bridgen? Ja maar dan digitaal. Het is mogelijk de clubcompetitie voort te zetten op StepBridge. We spelen dan een eigen toernooi waar alleen leden van onze club aan mee mogen doen. Je speelt dus, als je wilt met je eigen partner, met en tegen de leden van onze vereniging in één groep. Het is misschien een goed alternatief voor als er voldoende belangstelling is. Opgave bij de TC.